Το υγρό άζωτο είναι ένα αέριο που έχει υποστεί ισχυρή ψύξη, μη εύφλεκτο, άχρωμο και άοσμο.
Το υγρό άζωτο χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς και από διάφορα επαγγέλματα:
Ιατρικός τομέας με δερματολόγους αλλά και για χειρουργικές επεμβάσεις, συντήρηση, βιοτεχνολογίες.
Σε ιππικούς ομίλους για τη συντήρηση σπέρματος αναπαραγωγής αλλά και για όλα τα κέντρα που ειδικεύονται στην αναπαραγωγή ζώων, όπως βοοειδή, πρόβατα κ.λπ.
Βιομηχανική συντήρηση στη μηχανική, το υγρό άζωτο χρησιμοποιείται για ψυχρές συνδέσεις (φρετάρισμα) ή για τη δημιουργία θερμικών κλονισμών. (Βιομηχανική συντήρηση)
Σε κέντρα κρυοθεραπείας, για ευεξία και αποκατάσταση.
Τέλος, στη γαστρονομία για τη μοριακή κουζίνα, κατάψυξη τροφίμων.
Περοξυδωσία και ενδομοριακή αντίδραση
Οι ελαιόλαδες γίνονται rancid με την πάροδο του χρόνου. Το rancid είναι μια χημική τροποποίηση των μοριακών δομών των φυτικών ελαίων. Οι ίδιες χημικές μηχανισμοί λειτουργούν επίσης στα αιθέρια έλαια. Η παρουσία του φυσικά διαλυμένου οξυγόνου στα έλαια, ξεκινά αυτές τις χημικές αντιδράσεις. Αυτές επιταχύνονται παρουσία φωτός, αέρα, μεταβολών θερμοκρασίας ή διαφόρων ακαθαρσιών.
Ο μηχανισμός αντίδρασης αυτής της «γήρανσης» χωρίζεται σε δύο στάδια: την περοξυδωσία και τις ενδομοριακές αντιδράσεις (ή φάση διάδοσης).
Η επιστημονική βιβλιογραφία περιγράφει αρκετά παραδείγματα περοξυδωσίας. Ακολουθεί αυτό του λιναλόλη που είναι άφθονος στα αιθέρια έλαια. (Παράδειγμα: λεβάντα, λαβαντίνη, θυμάρι με λιναλόλη, ξύλο τριανταφυλλιάς, φασκόμηλο κλπ).
Σε αυτό το σχήμα, ο λιναλόλη υποβάλλεται πρώτα σε περοξυδωσία. Παράγει μια νέα ένωση: το 7-υδροπεροξυ-3,7-διμεθυλ-οκτα-1,5-διένιο-3-όλη.
Το ακατέργαστο φοινικέλαιο μας είναι απόλυτα κατάλληλο για τη βιομηχανία τροφίμων και καλλυντικών. Είτε αναζητάτε φοινικέλαιο χονδρικής, συσκευασμένο ή σε χύμα, μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες σας με προσαρμοσμένες λύσεις. Η Welly Food Distribution ειδικεύεται στο φοινικέλαιο για τρόφιμα και καλλυντικά, παρέχοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας.
90 mm Petri | 20 ml Έτοιμο Θρεπτικό Μέσο
IVD | Στειρό | pH 7.5 ± 0.2
10 τεμάχια Συσκευασία σε Κενό
Αποθήκευση 2-12 °C
Διάρκεια ζωής 3 μήνες
Hektoen Enteric Besiyeri (Hektoen Enteric Agar), για την απομόνωση των ειδών Shigella και Salmonella που βρίσκονται σε δείγματα κοπράνων, καθώς και για την απομόνωση άλλων γραμμοαρνητικών εντερικών μικροοργανισμών, είναι ένα μέτρια επιλεκτικό και διαφοροποιητικό θρεπτικό μέσο.
Κωδικός προϊόντος:AKL-139
Μια δεξαμενή πίσσας 2000 τόνων οριζόντιας διάταξης είναι μια βαριά εξειδικευμένη μονάδα αποθήκευσης σχεδιασμένη να κρατά και να διαχειρίζεται τεράστιες ποσότητες πίσσας, ενός από τα βαριά, εξαιρετικά κολλώδη προϊόντα που προέρχονται από την επεξεργασία του αργού πετρελαίου. Οι δεξαμενές τοποθετούνται οριζόντια, έτσι ώστε οι περισσότερες διαδικασίες που σχετίζονται με την αποθήκευση, θέρμανση και μεταφορά πίσσας να διαχειρίζονται αποτελεσματικά. Ιδιαίτερα, αυτές οι δεξαμενές είναι κατασκευασμένες από υλικό αρκετά ισχυρό ώστε να κρατούν με ασφάλεια έναν τόσο μεγάλο όγκο πίσσας και είναι σχεδιασμένες να είναι σταθερές υπό ποικιλία συνθηκών λειτουργίας.
Η κύρια λειτουργία της οριζόντιας δεξαμενής πίσσας 2000 τόνων είναι να παρέχει μια αξιόπιστη λύση στην αποθήκευση όγκων πίσσας. Στον σχεδιασμό της, εγγυάται ότι το περιεχόμενο πίσσας παραμένει χρήσιμο, ενώ για άμεση μεταφορά ή άμεση χρήση σε πολλές βιομηχανικές διαδικασίες. Αυτό απαιτείται στην κατασκευή δρόμων, στην παραγωγή ασφάλτου και σε έργα αδιαβροχοποίησης, ώστε να διασφαλίζεται ότι υπάρχει πάντα ροή πίσσας σε αυτά τα μεγάλα έργα.
Οι υποχρεωτικές αναλύσεις:
Ένα κανονιστικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ρυθμίζει τις αναλύσεις των ελαιολάδων: κάντε κλικ εδώ
Ένα ελαιόλαδο πρέπει να πληροί έναν ορισμένο αριθμό φυσικοχημικών παραμέτρων για να επιτρέπεται η σήμανση ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ, ΠΑΡΘΕΝΟ ή ΛΑΜΠΑΝΤΙΚΟ (ακατάλληλο για κατανάλωση στην ΕΕ).
Ο κανονισμός 2568/91 της 11ης Ιουλίου 1991, που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, παρέχει τα κριτήρια που πρέπει να τηρούνται (βλ. διάγραμμα παρακάτω).
Το εργαστήριο LAHN προσφέρει τις συνήθεις αναλύσεις για τα ελαιόλαδα: δείκτης οξέος, δείκτης υπεροξειδίου, μέτρηση UVK (K270 – K232). Ένα ελαιόλαδο που χαρακτηρίζεται ως «λαμπαντίκο» είναι ακατάλληλο για κατανάλωση στην ΕΕ. Προορίζεται για λάμπες λαδιού, γι' αυτό και ο χαρακτηρισμός «λαμπαντίκο».
Οι αναλύσεις K232 ΚΑΙ K270
Αυτές οι φυσικοχημικές μετρήσεις είναι αποκαλυπτικές της καλής συντήρησης των ελαιολάδων.